Ünnepélyes diplomaosztóval zártuk az idei tanévet, amelynek keretében ballagó diákjaink átvehették okleveleiket. Továbbá első alkalommal került kiosztásra a Talentum Díj, az Önkéntes és a Sportoló Díj. 

A Collegium Varadinum tehetséggondozó szakkollégium egyetemista programjának tanévzárója nemcsak a szakkollégisták, hanem a Collegium életében is egy fontos mérföldkövet jelent, mivel idén már a saját épületükben ünnepelhették évzárójukat. A gálaműsor zenei köszöntőkkel kezdődött, amelyet két szakkollégista adott elő. Giacomo Meyerbeer: Nobles seigneurs, salut! Részlet a Hugenották c. operából. Előadta Gábor Margit szakkollégista, zongorán kísérte: Katona Ábel. Antonín Dvořák: Kdyz mne stara matka (Songs of my mother taught me). Előadta: Molnár Célia szakkollégista, zongorán kísérte: Katona Ábel.

Igei köszöntőjével kezdte meg az ünnepi beszédek sorát Főtiszteletű Bogdán Szabolcs János, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, aki az Istentől ajándékba kapott talentumokra hívta fel az egyetemisták figyelmét. A püspök köszöntője után egy újabb zenei betét követte: Georg Friedrich Händel: Verdi prati. Előadta: Pácsi Árpád szakkollégista, kísérte zongorán: Katona Ábel. Következőként Dr. Pálfi József egyetemi tanár, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora két jókívánsággal és egy jótanáccsal indította útjukra a tanulókat, majd Dr. Nagy Mihály, egyetemi adjunktus, a Nagyváradi Egyetem oktatója folytatta, aki a karizmáról, személyiségről, körülményről és az időről beszélt. Szabó Ödön, parlamenti képviselő, a Képviselőház Oktatási Bizottságának alelnöke, arra ösztönözte a diákokat, hogy a hibákat is bátran vállalják fel. A ballagó szakkollégisták képviseletében Badon Dávid osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, és végül, de nem utolsó sorban Tőtős Áron beszélt a szakkollégium egyéniségeiről, bentlakóiról. Az ünnepi beszédek után a díszoklevelek átadása következett, kategóriák szerint. Oklevelet kaptak az önkéntesek, a ballagó szakkollégisták és Talentum-díjban részesültek azok a diákok (Fazekas Réka, Füleki Sándor Botond), akik helyezést értek el az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az ünnepi programot a szakkollégisták előadása zárta. Kodály Zoltán: Székelyfonó – A Csitári hegyek alatt, előadta: Nagy Noémi szakkollégista, zongorán kísérte: Katona Ábel, majd következett Dánél Kunigunda szakkollégista Kalotaszegi népdalcsokorral.