Hegyközkovácsi adott otthon a régió szakkollégiumainak találkozójának. A disznótoros mulatságon, mely a Varga Vilmos kultúrotthonba került megrendezésre, jelen volt a nagyváradi Collegium Varadinum szakkollégium, a debreceni egyetem Hatvani István szakkollégiuma és a Partiumi Keresztény Egyetem szakkollégiuma.

A találkozó elején a házigazda Forró László lelkész, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főjegyzője köszöntötte az egybegyűlteket, köszöntőjében kiemelte, hogy örül annak, hogy mások is csatlakoznak a kezdeményezéshez és milyen nagy lehetőség ez a szakkollégiumok számára. Kiemelte, hogy a régió szakkollégiumai partnereknek kell legyenek egymással, hisz a tehetséggondozás és a tehetségek felkarolása a közös célja mindegyik szakkollégiumnak. A továbbiakban felszólalt még dr. Szendrei Ákos a Hatvani István szakkollégium igazgatóhelyettese és Kőrösi Zoltán titkár. Felszólalásukban ismertették szakkollégiumukat, méltatták a lehetőséget, hogy egy ilyen, kicsit kötetlenebb formában találkozhattak más, szomszédos szakkollégiumokkal. A debreceniek után a Collegium Varadinum elnöke Tőtős Áron köszönte meg a lehetőséget és az alkalmat, majd ismertette a szakkollégiumot és annak lehetőségeit és terveit. Felszólalásában a szakkollégium elnöke kiemelte, hogy ezek a találkozók remek alkalmak a találkozásra, a tapasztalatcserére és arra, hogy tanuljunk egymástól vagy épp későbbi partnerséget kössenek az adott szakkollégiumok. Végül pedig Dr. Pásztor Rita, adjunktus, tanszékvezető-helyettes és Dr. János Szabolcs, egyetemi docens ismertette a Partiumi Keresztény Egyetem berkeiben működő Partiumi Tehetséggondozó és Karrier-Tanácsadó Központot és az egyetem szakkollégiumát. Majd kiemelte, hogy mennyire fontos a tehetséggondozás és a helyes, szakszerű karrieritanácsadás.

A felszólalások után a meghívottak és résztvevők Hegyközkovácsi református templomában megismerkedhettek a falu történelmével és magáról a közösségről is megtudhattak érdekességeket Forró László tiszteletes „tolmácsolásán” keresztül. A rövidke helyismereti előadás után pedig a résztvevők egy helyi kiállítást is megtekinthettek a falu tornatermében. A találkozó végül egy hagyományos, zenés-táncos disznótoros mulatsággal folytatódott.

A találkozó a magyar kormány által a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.