Jótékonysági koncertet tartott a nagyváradi Collegium Varadinum szakkollégium, amelynek célja a tehetséges és ambiciózus fiatalok támogatása volt. Az esemény helyszínén a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának udvarán az érdeklődőknek lehetőségük nyílt téglajegyek megvásárlása által támogatni a szakkollégium által kitűzött célt. A színvonalas koncertet a Karaszfanband és a Tarfan egyesített fúvószenekara adta.

Az esemény előtt felszólalt főtiszteletű Forró László, az egyházkerület főjegyzője, aki kifejtette örömét, hogy ez az esemény létrejöhetett, hisz, ahogyan a meghívóban is állt: az ember keresve se találhat jobb befektetést, mint a tehetséges és az ambiciózus fiatalok támogatása. Deé Róbert vezetésével két, fiatal tehetségekből álló fúvószenekar, a Karaszfanband és a Tarfan egyesített fúvószenekara magyar könnyűzenei átiratokat, operettrészleteket adtak elő, de közismert külföldi dalok feldolgozásai is hallhatóak voltak, valamint közreműködött még Márkus Zoltán kántor-karnagy és Szabó Bernadett énekesnő, illetve Kovács Áron trombitaművész is. A szakkollégium legfőbb célkitűzése az ilyen fiatalok támogatása, mint akik az esti órákban, az egyházkerület udvarán felléptek. Ebből kifolyólag is szervezték meg a Festum Varadinum keretein belül a jótékonysági rendezvényt.

A jótékonysági koncerten végül 1500 lej gyűlt össze, amely pénzösszeg a kollégiumi épület felszereléséhez járul hozzá, hogy ősztől fiataljaink egy modern, környezetben tanuljanak és fejlődjenek. Tőtős Áron a szakkollégium vezetőségének nevében mondott köszönetet, a zenészeknek, a támogatóknak és Farkas Zsolt közigazgatási tanácsosnak, aki tevőlegesen segédkezett a koncert megszervezésében. Egyúttal felhívta a figyelmet a tehetséggondozás és támogatás fontosságára. Az esemény létrejöttét a Communitas Alapítvány támogatta.

Az 5 és 10 lej értékű téglajegyek megvásárlása révén a továbbiakban is lehet támogatni a nagyváradi és Bihar megyei tehetséges diákokat. Téglajegyek hétfő kivételével naponta délelőtt 10:00 és délután 18:00 óra között az Ady Endre Emlékmúzeumban kaphatók.