A Collegium Varadinum szakkollégium vitakört szervez és ezzel kapcsolatos képzéseket indít a nagyváradi és Bihar megyei középiskolás fiatalok számára. A vitakör a Magyar Ifjúsági Értekezlettel közösen kerül lebonyolításra, mely egyben az Erdélyi Perpatvar helyi szakasza is, amelyet az ifjúsági szervezet indított útjára Erdély szerte.

Az esemény célja a vitakultúra kiépítése a fiatalok körében, hogy az itt szerzett tapasztalatokat és tanultakat a fiatalok a mindennapi életben is fel tudják használni. Úgy gondoljuk, hogy mai világban nélkülözhetetlen a jó érvelési és meggyőzési készség és az érdekérvényesítés, így tulajdonképpen szakkollégiumunkkal arra vállalkozunk, hogy ezeket a tulajdonságokat fejlesszük a vitakörös alkalmak során.

A jelentkezés online történik a hivatalos Facebook esemény alatt, melyet az érdeklődők a Collegium Varadinum Facebook oldalán találnak, vagy a szakkollégium weboldalán. Jelentkezni három fős csapatban vagy akár egyénileg is lehet. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben valaki egyénileg szeretne jelentkezni később a szervezők osztják majd egy csapatba.

Jelentkezni egészen november 3-ig lehet!