Butka Gergő egy perpetuum mobile :) Középiskolás korában kezdte a közösségi szervezést, de közben édesapja gumiszervizében is dolgozott, meg asztalosműhelyben is. A kolozsvári Európai Tanulmányok fakultás elvégzése közben KMDSZ-ezett majd hazatérve Szatmárnémetibe, a családi vállalkozás marketingese és értékesítési igazgatója lett. Autóversenyzett, majd autóversenyeket szervezett, aztán extrémsport versenyeket fiataloknak, később pedig kulturális rendezvényeket.

Önkormányzati képviselőként, több más projekt mellett elindította a szatmári Utcazene Fesztivált, amely mára az ország legelismertebb, nemzetközi színvonalú utcazene-fesztiválja lett. A szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kommunikációs tanácsadójaként több közösségi projektet vezetett, majd 2021-től a városi G.M. Zamfirescu Kulturális Központ menedzsere, amit imád. Radikális fiatalítást vitt véghez az intézményen belül és a rendezvény portfólióban is, a “zöldkabátosok” csapata átlagosan évi 60 rendezvényt szervez: többek között az Utcazenét, a Világzenei Fesztivált, a TIFF-et, a Városnapokat, a Karácsonyi Vásárt, a TEDx-et és több izgalmas, szórakoztató kulturális projektet a szatmári fiataloknak és felnőtteknek.

A pörgés náluk családi életforma, felesége épp protokoll- és rendezvényszervező mesteri képzést végez. Szabadidejével kisfiával önkénteskedik a Máltai Szeretetszolgálatnál, folyamatosan képzi magát és új ötleteken, projekteken töri a fejét.

Elkötelezett híve a fiatalításnak, az újabb közösségszervező generáció képzésének, ezért szívesen ad elő és tart workshopokat középiskolás vagy egyetemista szervezeteknek. A Collegium Varadinum számára egy olyan képzési programot állított össze, amely azonnal használható tudást ad át a fiataloknak: a rendezvényszervezés, a szponzorkeresés, a csapatmunka és a kommunikáció területén.